Brabantse wijndief actief

In de Brabantse dorpen Hapert en Eersel is een wijndief actief. In twee slijterijen is totaal al zeven keer ingebroken. Of het om steeds dezelfde inbreker gaat, onderzoekt de politie. Opmerkelijk is dat er geen hele ladingen wijn worden gestolen, maar slechts enkele flessen. De meest recente inbraak deed zich vlak voor dit weekeinde voor. Alle inbraken werden gesignaleerd op een vrijdagnacht.

 

 

Eigenaren Jan en Anja Hendriks, die boven hun slijterij aan de Oude Provincialeweg in Hapert wonen, schrokken vrijdagnacht voor de derde keer in korte tijd wakker. ,,We hoorden een aantal harde klappen en het alarm ging ook meteen af.

 

De eerste inbraak kwam in de nacht van 8 op 9 september. Het enkel glas werd destijds met een stuk puinsteen ingegooid. De dader, die met zijn arm door de kapotte ruit een fles wijn weg griste, werd niet opgepakt. Vorige week, in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 november, was het voor de tweede keer raak. Toen zat er inmiddels dubbelglas in en bleef het enkel bij ruitschade. Afgelopen vrijdagnacht was er opnieuw sprake van ruitschade toen de vandaal enkele keren een baksteen tegen de ruit aangooide. Anja: ,,Je denkt nu wel twee keer na voor je gaat slapen. Ook onze zoon en dochter liggen er letterlijk wakker van.”

 

In Eersel, bij Barts Wijnkoperij aan de Nieuwstraat, zijn de voorbije negen maanden vier pogingen tot inbraak gedaan. Drie weken geleden gebeurde dat voor het laatst. Toen werd de boef in zijn nek gegrepen. Hij zat om de hoek, diep in de nacht, zijn gestolen fles wijn leeg te drinken. In januari moet de man, een bekende van de politie, voorkomen.

(Bron: Eindhovens Dagblad)