De buren van de Grand Cru

Franz Lampe: ‘createur’ in promotie

Franz van de Wijnbeurs tekent weer voor de tekst. Deze keer verkoopt-ie een ‘klassieke’ Bordeaux, Château Bertrand Braneyre Vieilles Vignes, een Haut- Médoc van het daar aardig geslaagd wijnjaar 2007, waarbij hij opnieuw de term ‘Grand Cru laat vallen. De wijn komt ook van de ‘buren’ van Pauillac. En voor het wijnadviseurschap tekenden ook weer mannen die ‘oenoloog’ zijn geweest bij Lafite Rothschild. De klant moet daarvan het sap uit de mond gaan lopen. Franz grossiert in dure vergelijkingen. Maar de wijn waarom het eigenlijk gaat heeft dan (net) niet het prestige van de appellations waarmee hij die vergelijkt. Als het even kan gooit Franz er de duurste namen tegenaan. Zijn tekst:

 

 

‘Pauillac-buren’

 Château Bertrand Braneyre ligt in het hart van de Haut-Médoc NAAST PAUILLAC en Saint-Estèphe. Eigenaar Ludwig Cooreman, die 50 jaar in de Belgische wijnindustrie werkte, kocht het Château in 1993 met als doel een grote wijn te maken in de stijl van zijn grote ‘Pauillac-buren’ LAFITE en MOUTON-ROTHSCHILD.

Oenologen van GRANDS CRUS
Vandaar dat hij Jacques en Eric Boissenot, de BEROEMDE adviseurs van o.a. Châteaux Lafite-Rothschild, Margaux en Palmer, ook voor de wijnen van zijn Château strikte’.