Lotte Wolf overleden

De Nederlandse sommelier Lotte Wolf is op 32-jarige leeftijd onverwachts overleden. Dat heeft het Amsterdamse restaurant Bridges bekendgemaakt, waar zij al enige tijd als ‘wine director’werkte. Lotte begon daar in 2015 als sommelier, later werd ze maître. Ze maakte sinds kort ook haar eigen wijn, waarover Wijnwijs dezer dagen berichtte. Ze werkte voor die tijd onder meer samen met sterrenchef Sergio Herman, die aangeslagen reageert. Waaraan ze precies overleed, is niet duidelijk. Bridges liet op facebook weten: “We zullen haar als mens en vakvrouw enorm gaan missen”.

 

Wolf, geboren Hilversumse, kreeg bij Bridges carte blanche om de wijnkaart helemaal naar eigen smaak in te richten. Door restaurantgids Gault Millau werd ze uitgeroepen tot Meest Talentvolle Sommelier van 2013.
Ze had toen al een behoorlijke carrière achter de rug. Op haar achttiende ontdekte ze haar droombaan. Ze begon zonder ervaring in de horeca en werd de jongste en eerste vrouwelijke sommelier in verschillende toprestaurants, zoals Fifteen van Jamie Oliver en het Haagse Seinpost.

 

Dankbaar

Daarna werkte ze zes jaar als hoofdsommelier bij het inmiddels gesloten driesterrenrestaurant Oud Sluis in Zeeland, onder de leiding van chef Sergio Herman. Die reageert op Instagram: “Lieve Lotte, We gingen afspreken enkele weken geleden om wat bij te kletsen en om jou eigen mooie bijzondere wijn te proeven! Ook om je weer eens te zien, want je bent natuurlijk al een tijdje weg uit Zeeuws Vlaanderen! Heb door drukte deze afspraak moeten annuleren! Ben echt sprakeloos omdat je er nu niet meer bent.”

Herman laat weten dat hij Lotte Wolf erg dankbaar is. “Koste wat kost wilde je groeien naar het allerhoogste niveau! En dat heb je laten zien in de absolute top periode van Oud Sluis! Ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je hebt gedaan voor me”.