We hebben 118 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3170812
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
1192
1665
2857
524876
38985
56038
3170812

Uw IP: 54.157.61.68
21-05-2019 14:47

Verbunt Verlinden van start

Sinds begin september ‘draait’ het nieuwe wijnhuis Verbunt Verlinden. Het is ontstaan doordat Verbunt het Bossche bedrijf heeft overgenomen. De nieuwe onderneming is gepresenteerd tijdens de najaarsproeverij, deze keer in Beesd. Daar is ook de nieuwe identiteit “onthuld”, aldus een persbericht. Die heeft betrekking op het nieuwe logo, team en assortiment. CEO Peter van Houtert noemde het nieuwe bedrijf toonaangevend, een premium wijnimporteur met een sterk assortiment aan wijnen uit zowel de oude als de nieuwe wereld.

 

De vennootschap Verlinden is inmiddels geliquideerd. Naam, contacten, baten en lasten en vijf man verkooppersoneel heeft Verbunt overgenomen. Floris Verlinden is in de nieuwe onderneming verkoop-manager.

 

Uitspringer

Tijdens de proeverij, die 700 bezoekers trok, werden 415 wijnen gepresenteerd die in het assortiment blijven. De wijn die er naar onze smaak tijdens de proeverij uitsprong was Nodo d’amore Rosso Trevenezie IGT van het huis Farina, gemaakt van 60% Corvina, 25% Merlot en 10% Teroldego. De bodem is vulkanisch, kalk- en gravelachtig. De druiven worden met de hand geplukt vanaf begin oktober. De Merlot en Teroldego druiven worden ongeveer 20 dagen gedroogd en de Corvina-druiven worden vers verwerkt. Gevolgd door de assemblage voor fermentatie, die plaatsvindt in fermentatievaten zonder dat gebruik wordt gemaakt van mechanische krachten, maar van de kooldioxide die van nature door de druiven wordt geproduceerd. Onder een lichte gecontroleerde overdruk worden de schillen in contact gehouden met de most en wordt deze vervolgens weer naar boven gebracht, waarbij kooldioxide van nature vrijkomt. De rijping is in 30% nieuwe barriques en 70% Sloveens eiken vaten, gevolgd door rijping op de fles. De wijn heeft een heldere robijnrode kleur. In de neus wilde rozenjam, bessen, rood fruit en hints van verwelkte bloembladen. Pittige kaneel, zwarte peper, kruidnagel en kardemom, balsamico-tonen van hars. Mondvullend, fris, lichte rijpe tannines, met een stevige en lange afdronk.