Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 148 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6072625
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1118
1824
11458
13592
30094
388978
6072625

Uw IP: 3.210.184.142
16-05-2021 17:49

Omfietswijngids

 

Waar een wijn de beoordeling ‘transparant’ kan hebben, geldt dat niet voor de naam van de voornaamste wijngids van Nederland op de iPhone. Vorig jaar heette de app naar het boek van Nicolaas Klei nog Wijngids in de App Store, terwijl het verder overal Supermarktwijngids was – ook in de iPhone-app zelf. De opvolger kiest voor weer een andere naam. En die zegt precies wat je ervan kan verwachten. In de Omfietswijngids 2013 zie je voor welke wijnen je gerust een blokje om kunt fietsen om ze te halen.

 

De opzet is nog precies hetzelfde als bij de vorige editie, tot en met het complete uiterlijk van de app aan toe. Recensent Nicolaas Klei beoordeelt wijnen in de prijsklasse van 2,49 euro tot 39 euro en wijst daarin aan hoe goed een wijn is aan de hand van het aantal glazen dat ie krijgt. Als de prijs/kwaliteitverhouding buitengewoon is, krijgt een wijn het predicaat omfietswijn. Dat kan dus zelfs gebeuren bij een wijn die maar drie van de vijf glazen haalt.

 

Omfietswijngids 2013 beschrijving Omfietswijngids 2013 uitgebreid zoeken

 

In het eerste tabblad van de app zie je de Topwijnen staan, in het tweede wordt onderscheid gemaakt op prijs. De derde is voor de liefhebbers en kenners en verdeelt de geneugten in per land. De eerste twee tabbladen zul je wellicht het meest gebruiken, als je in de supermarkt voor het rek staat en in geen geval de papieren Wijngids/ Omfietswijngids/ Supermarktwijngids bij je wilt hebben. Je kunt daar namelijk meteen je supermarkt instellen om het overzicht in die winkel te zien. In het zoek-tabblad typ je de naam in van de wijn en je krijgt meteen resultaat. Je kunt gedetailleerd zoeken op prijs, soort, land, supermarkt en biologisch of niet. Tenslotte is er nog een pagina voor je persoonlijke favorieten, waarbij je als altijd je eigen beoordeling en een notitie kunt achterlaten.

 

Klei heeft voor z’n nieuwste gids meer dan 3000 wijnen beoordeeld en wees in dat aanbod 338 omfietswijnen aan. Volgens de App Store-omschrijving was er geen ruimte voor notities bij ‘weggietwijnen’, maar waarschuwt de auteur als tijd voor ‘malafide bocht’. De app Omfietswijngids is zo’n beetje hetzelfde als z’n voorgangers: smakelijk geschreven en een vlotte steun bij je wijnkeuze.

(Bron: iPhoneclub)