Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 45 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5662516
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1814
1966
7231
12512
1814
9670
5662516

Uw IP: 3.234.143.26
01-10-2020 21:58

Sommeliers als ‘blenders’

Slimme promotie voor een Spaans wijnhuis: een blend-wedstrijd organiseren met eigen rode eendruivige wijnen. Voor de tweede keer werd zo’n meng-‘event’ in ons land gehouden. Onder de fraaie benaming: Wine Making Challenge. Vijf topsommeliers waren er voor te porren. Winnaar werd deze keer Tim Theus (25) van Restaurant Pure C in Cadzand. Vorig jaar won Lendl Mijnhijmer de strijd die tegelijk gehouden wordt met Slag op de Schelde. Mijnhijmer mocht nu zijn eigen wijn op fles in ontvangst nemen.

 

Vijf sommeliers- onder wie Tim Theuns (25) pakten op 18 juni 2018 al varend in Zeeland de kans om van rode mono-cépage wijnen van het Spaanse wijnhuis Pago Casa del Blanco hun eigen blend te maken. Initiatiefnemer van de wedstrijd is de importeur van de wijnen Vinos QuiXote van Juan Haro. Vijf topsommeliers deden mee aan de Wine Making Challenge die voor de tweede keer gehouden werd.

 

Behalve de eerste prijs en 999 flessen van zijn eigen blend gaf de jury – bestaande uit de winnaar van 2017 Lendl Mijnhijmer, Juan Haro en Anne-Wies van Oosten – een eervolle vermelding aan Adriaan Visser van Cordial. Lendl Mijnhijmer mocht zijn eigen wijn – met eigen etiket – na afloop van de challenge in ontvangst nemen. Volgend jaar valt deze eer te beurt aan Tim Theuns.

 

De deelnemers aan ‘Wine Making Challenge 2018’ waren:

  • Paul Labruijere, Katseveer
  • Adriaan Visser, Cordial
  • Ruben Kwakman, Zarzo
  • Floris Altink, Librije’s Zusje
  • Tim Theuns, Pure C.

 

Tim Theuns zelf liet Misset Horeca weten dat hij een ‘eigenzinnige versie van een Spaanse wijn’ heeft willen maken. Alsof hij bestemd was voor Pure C en ze die daar zelf zouden gaan schenken. “Dat dat volgend jaar ook kan, is natuurlijk super tof. Mijn wijn is fris, doordrinkbaar maar zeker wel met body. Je bent echt niet klaar na een glas”.

Van zijn blend bestaat 60 % uit Cabernet Sauvignon. De overige 40 % is verdeeld over Petit Verdot, Tempranillo en Merlot.
Theuns: “Ik vond het super leuk om te doen. Normaal schenk je wijn van anderen bij de gast in het glas. Nu kun je zelf je wijn maken. Dat vond ik echt een mooie kans. Had ik ook nog nooit gedaan. En het is natuurlijk een mooi initiatief waarmee we Zeeland maar weer eens op de kaart zetten”.

 

Aardige manier om een wijnhuis in de ‘picture’ te brengen. Maar een bredere en neutralere opzet zou de uitslag meer prestige kunnen geven.