We hebben 119 gasten en geen leden online

Mijnhijmer beste sommelier

Lendl Mijnhijmer van Restaurant TwentySeven in Amsterdam mag zich voor een periode van 2 jaar jaar de beste sommelier van Nederland noemen. Hij won in Amersfoort de Trophée Henriot. Sommeliers Adriaan Visser en Richelle van Gemert werden respectievelijk tweede en derde. Voor het eerst dit jaar werd ook de René van Heusdenprijs uitgereikt, de prijs voor de beste blindproever. Die ging naar Tristan van Doorn.


Lendl Mijnhijmer zal naar alle waarschijnlijkheid Nederland vertegenwoordigen op het WK sommeliers 2019 in België. Hij kwam twee jaar geleden ook al in de finale en werd toen derde. Hij volgt het opleidingstraject van de Court of Master Sommeliers, won de prestigieuze McNie Trophee voor blindproeven en is regelmatig te zien op televisieprogramma Binnenstebuiten. Aan de strijd om het kampioenschap namen 16 kandidaten deel.

 

De voorronde bestond uit een theoretisch examen en drie praktijkonderdelen zoals een wijn blind proeven, een wijn-spijs combinatie toelichten en een wijn decanteren. Juryleden waren Magda Van der Rijst (voorzitter) Thérèse Boer van De Librije, Hilary Akers van het Financieele Dagblad en meesterkok Theus de Kok. Na de voorronde bleven drie kandidaten over die de finale ingingen.


De organisatie was namens het Nederlands Gilde van Sommeliers in handen van voorzitter Edwin Raben en Heleen Boom.