We hebben 110 gasten en geen leden online

Beste Hagelandse wijnen

 

Driemaal goud en elf maal zilver voor de beste regionale wijnen is aan Brabantse wijnmakers uitgereikt in het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn in het Belgische Wezemaal. De Commanderij Hageland organiseert de prijsuitreiking al bijna 40 jaar.

 

Anita Buvens, voorziter van de Commanderij Hageland, en bio-wijnbouwer Hugo Bernar uit Tienen (Hageling) kregen vervolgens de titel van Magister Vini Optimus Honoris Causa omwille van hun verdiensten en promotie van de streekwijnen.

 

Paul Vleminckx van Chardonnay Meerdael kreeg een gouden medaille voor zowel zijn mousserende wit brut als de mousserende rosé. Goud was er ook voor de vzw Steenen Muur Wezemaal voor de Chardonnay.

 

En dan waren er nog elf zilveren medailles. Jos Vanlaer van de Assentse Kluisberg werd laureaat met zijn Pinot Blanc, zijn halfdroge Kerner, zijn halfdroge Müller Thurgau en zijn rosé Lemberger. Hugo Bernar (Hageling) viel in de prijzen met zijn rode bio Regent en zijn zoete bio Souvignier Gris.Twee medailles waren er ook voor Bruno Cools van Ten Bunder (Aarschot) met zijn  Chardonnay en met een combinatie van Riesling, Bacchus en Sirius.  De vzw Steenen Muur haalde zilver met zijn Pinot Noir. Koen Podevijn was erbij met zijn Müller Thurgau van Pot de Vin. Gust Bertels van Het Eiken Vat haalde het met een halfdorge Rivaner.

 

De vzw Steenen Muur kreeg de titel van Selectie van de Commanderij.