We hebben 83 gasten en geen leden online

Nep-Laatste Nieuws

Ook met het zogeheten Laatste Nieuws kun je worden genept. Zo wil het slijtersvakblad Drinks de lezer als vers van de pers verkopen dat de Chinese politie namaakwijn heeft gevonden. Het ging om vervalste Penfolds. Andere media hebben daar al geruime tijd geleden uitvoerig over bericht. Zo ook Wijnwijs. Het was dus zeker geen Laatste Nieuws. Maar kennelijk wel voor een achterlopende website. Lees wat die met afvuurvertraging meldt:

 

De Chinese politie heeft een criminele bende opgerold die grote hoeveelheden namaak-wijn zou hebben verkocht. De groep, bestaande uit een man of dertien, brachten via online kanalen dozen Penfolds aan de man. Hierin zaten niet alleen echte exemplaren, maar ook nep-varianten. De zogenaamde Penfolds werden voor 200 tot 300 Chinese yuan verkocht, wat twee tot drie keer goedkoper is dan de normale prijs. De wijn die zij in de flessen stopten had echter een waarde van 19 yuan. Tel uit de winst… De productie en verkoop van vervalste wijn is een groot probleem in China, waar vooral Australische producenten slachtoffer van zijn. Treasury Wine Estates (TWE) doet er van alles aan om de kopieerpraktijken te stoppen, onder meer met rechtszaken tegen dubieuze handelaren. Sinds kort heeft de organisatie Wine Australia meer middelen in handen gekregen om de strijd tegen vervalsingen aan te gaan; zij mogen bedrijven hun exportvergunning afnemen en exportverzoeken weigeren als iets niet in de haak blijkt te zijn. Meer weten? U leest het in de nieuwste uitgave van Drinks Slijtersvakblad.
Geef dit door! Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneShare on Google+