Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 382 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5662483
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1781
1966
7198
12512
1781
9670
5662483

Uw IP: 3.234.143.26
01-10-2020 21:45

Wijnbewijs niet bewezen

We hebben het al vaker gehad over het soort journalistiek dat het vertrouwen in ‘nieuws’ niet versterkt. Het weekblad Panorama droeg daar dezer dagen ook weer aan bij. Met een dikke rode kop stond boven een wijnartikel: 'BEWEZEN: mensen die rode wijn drinken zijn beter in bed'.

Dan wil je dat ‘bewijs’ ook in het artikel lezen. Maar daar wordt geen letter over gemeld. Een omissie van de bovenste plank. Iets beweren zonder daarvoor enig houvast te bieden werd redactie-leerlingen bij een serieuze krant al met harde hand afgeleerd. Het schijnt dat Panorama dat stadium nog moet bereiken. Lees mee en schud je hoofd:

 

“Bewezen: mensen die rode wijn drinken zijn beter in bed

Na een paar glazen alcohol voel je je losser, meer open en meer ontspannen. Je krijgt automatisch meer zelfvertrouwen en je kunt non-stop doorbabbelen.

 

Een alcohol-inname van licht niveau (let wel op: dus vóór de misselijk- en duizeligheid) is het moment waarop we de meeste kans hebben op goed presteren. Eigenlijk helpt elk soort alcohol ons met ontspannen, ook op seksueel gebied. Toch biedt rode wijn de meeste voordelen. Bij vrouwen bijvoorbeeld zorgt het rode drankje voor een verhoging van de bloedtoevoer naar erogene gebieden en bij mannen voor een toename van testosteron, wat leidt tot een sterker gevoel van verlangen.

 

Onderzoek

Ben jij iemand die graag twee glazen rode wijn drinkt? Dan ben je volgens onderzoek niet alleen beter in bed maar ook meer tevreden dan mensen die maar één glas nemen of helemaal niet drinken. Dus proost jij aankomend weekend met je partner?”

 

Een bericht op losse schroeven dus, waarvoor een zichzelf respecterend blad zich moet schamen.