We hebben 178 gasten en geen leden online

Wijn in de brievenbus

Wijn-proefmonsters in de brievenbus. De Wine Tasting Box als promotiemiddel.  Limburger Stan Smeets kwam op het idee. “Wat is er mooier dan wijn direct te proeven in plaats van een droge beschrijving te lezen?” Collega Han Sjakes van Wijn Import Nieuws Online (WINO) vroeg hem hoe z’n  bedrijf Cocktail Brewery van de grond is gekomen. En wat de ervaringen met die wijnmonsters zijn. Smeets werkt met tubes. Naar het voorbeeld  van een Australisch bedrijf dat al enige tijd wijn in glazen buisjes naar klanten verstuurt.

 

De wijntubes zijn gemaakt van borosilicaat-glas. Ze hebben aluminium schroefdoppen met rubberen inlage. Die verpakkingsmaterialen worden ook in de farmaceutische industrie gebruikt en zijn daarvoor getest, gekeurd en voorzien van het ISO-certificaat.

De wijn zou minstens een jaar goed blijven in de tube. Is dit getest?

 

Smeets: “Wij hebben vorig jaar getest met twee batches, waarin diverse wijnen werden verpakt. Na ruim 12 maanden week het resultaat niet af van de controleflessen. Wij gebruiken overigens dezelfde techniek die het bedrijf in Australië gebruikt (drinkintube.net.au).

Wij werken met een all-in prijs, waardoor we een minimum afname hanteren. Daar komen dus geen extra kosten  bij kijken. Maar het is ook mogelijk om losse tubes met flyer te bestellen, die zijn lager in kosten. In overleg met de klant leveren we de tubes met of zonder etiket. We kunnen ook assisteren bij de verzending van de afgevulde tubes.

Er zitten 3 glazen buisjes wijn van 30 ml in zo’n Wine Tasting Box en die kan gewoon in de brievenbus. De kosten bij PostNL voor zo’n pakketje zijn  €3,80 ”

 

Leverancier is de Cocktail Brewery in Voerendaal (bij Heerlen). Dit bedrijf importeert onder andere cocktail-botanicals en ontwikkelt in samenwerking met distilleerderij Gerlachus in Hulsberg craft cocktails voor horeca en retail. De wijntubes zijn sinds kort aan het aanbod toegevoegd.

 

Ben je importeur en/of heb je een wijn(web)winkel en wil je bij wijze van proef een Wine Tasting Box met een willekeurige wijn toegestuurd krijgen? Neem dan contact op met Stan Smeets.

 

Kijk voor meer informatie op cocktailbrewery.nl/wijn-in-tubes