We hebben 78 gasten en geen leden online

"Zwarte" wijn in beslag

Het Mobiel Douaneteam van Roeselare heeft in het Belgische Diksmuide een vrachtwagen onderschept met 26 palets wijn waarvoor geen documenten konden worden voorgelegd. De vaststelling gebeurde na een tip van een alerte burger.

 

Hij zag hoe de nummerplaten op een vrachtwagen  werden vervangen door Poolse kentekens. De man lichtte de lokale politiezone Polder in die meteen ter plaatse kwam. Agenten observeerden een tijdlang hoe de vrachtwagen werd ingeladen. Toen die vertrok greep de politie in. "We stelden meteen vast dat er een aantal zaken niet klopte. Het voertuig was onder meer niet ingeschreven en ook de vrachtbrief klopte niet", aldus korpschef Johan Geeraert.  De politie schakelde meteen het mobiel douaneteam in.

 

De lading werd gelost en geïnventariseerd en vertegenwoordigt 12.000 euro aan ontdoken accijnzen.   Maar omdat de betrokken firma al een voorgeschiedenis heeft, komt de boete neer op vijf keer dat bedrag of 60.000 euro. De inbeslagname van “zwart” bier of wijn is reeds de negende op korte tijd.