We hebben 99 gasten en geen leden online

Dure wijn weg na tweede Michelinster

Een dag nadat Auberge du Père Bise in het Franse Talloires z’n tweede Michelin-ster kreeg, is het z’n duurste wijnen kwijt geraakt. Flessen ‘van onschatbare waarde’, aldus chef-kok Jean Sulpice. De inbrekers gingen er vandoor met ongeveer 250 dure wijnen, zoals Château d'Yquem, Pétrus, Margaux, Mouton-Rothschild en Cheval Blanc (alle uit de Bordeauxstreek), zeldzame Bourgognes en peperdure crus uit de Rhônevallei. De oudste flessen zijn uit de jaargangen 1952, 1954 en 1956 en zijn onder meer gekocht door de vader en de grootvader van de huidige chef. ,,”Het gaat ons dan ook minder om de financiële waarde. Die is onschatbaar. Maar het gaat ook om wat we als familie hebben opgebouwd. Er zitten ook veel flessen in uit de jaargangen 1978 en 1979, de geboortejaren van mijn echtgenote Magalie en mij”.

 

De dieven droegen maskers en rubberen handschoenen, tonen de beelden van de surveillancecamera's. Hoe de buit in een auto werd geladen is op de beelden niet te zien. Inmiddels zijn wel enkele sporen gevonden.

 

Jean Sulpice had het prestigieuze restaurant , onder de rook van Annecy, vorig jaar van zijn vader overgenomen. Hij kookte er binnen een jaar een tweede ster bij en werd door het gastronomische magazine Gault et Millau uitgeroepen tot 'Chef van het Jaar'. Na de blijdschap om de tweede ster, is de stemming nu gedempt. “Ze wisten precies waar ze voor kwamen. Ze hebben geen enkele fles jonger dan de jaargang 2000 gestolen”, aldus de chef. Het restaurant is een paar dagen dicht geweest, maar gaat vrijdag weer open.