We hebben 124 gasten en geen leden online

Blikwijn loopt hier niet

Al enkele jaren proberen fabrikanten wijn in blik te slijten. Maar daar wil het publiek nog niet massaal aan. Ook in ons land loopt die handel nog lang niet gesmeerd. Maar onze Australische collega’s melden dat de verkoop daar goed op gang komt.


Retailer BWS heeft daar nu witte en rode wijn, maar ook rosé en prosecco in blikjes van 250 ml te koop. De verkoper denkt dat die beter geschikt zijn om mee te nemen naar bijvoorbeeld een barbecue, picknick of evenement dan glas.


Ook een goede optie als je geen hele fles nodig hebt of bijvoorbeeld tijdens een etentje verschillende wijnen bij iedere gang wilt serveren, aldus de promotietekst. De prijzen variëren van vijf tot acht Australische dollar per blikje.

 

Ook in Nederland hebben verschillende ondernemers geprobeerd wijn in blik tot een commercieel succes te maken, maar een echte hit lijkt het toch niet te zijn. Wie een alternatief voor glas wil, bijvoorbeeld voor een dagje strand of een middag in het park, kan wel wijn in een plastic flesje krijgen.