We hebben 87 gasten en geen leden online

Minder wijn en bier

Amerikaanse ‘trendwatchers’ voorzien dat er de komende tijd minder wijn en bier wordt gedronken. Minderen met alcohol is het parool, nadat suiker en vet al in de ban waren gedaan. De vraag naar hippe alcoholvrije drankjes groeit. Maar ook het aantal sociale netwerken, zoals Club Soda in New York, die mensen helpen hun drinkgewoonten te veranderen. In Time vertelt de 35-jarige Kate uit New York: “Ik was het beu om mij elke zaterdag groggy te voelen. Als je een veeleisende job hebt, zijn zaterdag en zondag de enige dagen waarop je kan uitblazen. Ik wilde die niet langer met een kater op de bank doorbrengen.”

 

Ze gaat nu regelmatig naar Club Soda. “Ik drink soms nog,” legt Kate uit. “Maar ik ben me meer bewust van mijn beslissingen rond drankgebruik en waar die toe kunnen leiden.” Mindful drinken zou de New Yorkse Lodro Rinzler dat noemen. Hij geeft er cursussen in. “We willen mensen niet noodzakelijk meer of minder laten drinken, maar wel een gezondere relatie met alcohol creëren.”

 

Diëtiste Dawn Jackson Blatner uit Chicago vermoedt dat het inderdaad de nieuwe trend wordt. “Na minderen met suiker en vet zal ook alcohol steeds meer voorkomen in de categorie dingen die we vaker willen schrappen.”

 

(Bronnen: HLN / Eye Em/ Welingelichte Kringen)