We hebben 130 gasten en geen leden online

Drie Diamond Awards

Traditiegetrouw werd de Wine Professional feestelijk geopend met de uitreiking van de prestigieuze Diamond Awards. De awards gingen dit jaar naar Bert Horstman (wijnkoper bij Heisterkamp Wijnkopers), Alessandro Uva (eigenaar Ristorante Mario) en Gert Jan en Francis Zonneveld Piek (Rungis).


*Bert Horstman (Heisterkamp Wijnkopers)
Wijn uit Zweden: je verwacht het niet direct in het assortiment van een serieuze wijnimporteur. Maar wel bij Heisterkamp Wijnkopers. Dat is te danken aan Bert Horstman, al 15 jaar het gezicht van deze gerenommeerde wijnhandelaar in Ootmarsum. Hij heeft een neus voor karakteristieke terroirs, bijzondere microklimaten en eigenzinnige wijnmakers, zeker als deze ook nog eens biologisch of biodynamisch werken. ‘Filosofen van de warme grond’ noemt hij ze, hun wijnen zijn in Berts ogen het ‘ultieme extract van zon en bodem, als essentie van de natuur.’

*Alessandro Uva (Ristorante Mario)
Terwijl de doorsnee Nederlander nog maar net gewend was aan macaroni met ham en kaas, toverde Mario Uva in 1967 het voormalige dorpscafé van Neck om tot een gezellig restaurant waarmee hij de echte Italiaanse keuken in ons land introduceerde. Ristorante Mario werd in 2017 vijftig jaar. Alessandro Uva is een waardig opvolger van zijn vader. Hij houdt vast aan de filosofie van eerlijke, authentiek Italiaanse gerechten waarvan verse seizoenproducten en zorgvuldig bewaarde familierecepten de basis vormen. Hij combineert oprechte hartelijkheid en focus op traditie en kwaliteit met een grote passie voor Italiaanse wijn.

*Gert Jan en Francis Zonneveld Piek (Rungis)
‘We kennen pas een klein deel van het beschikbare groente en fruit, mijn passie ligt bij het ontdekken’. Het is die nieuwsgierigheid die Gert Jan Zonneveld Piek heeft omgevormd van ‘gewone’ groenteboer – op 17-jarige leeftijd (!) had hij al een eigen winkel – tot groentepionier. Hij beperkt zich niet tot wat de seizoenen hem hier te bieden hebben, maar is constant benieuwd naar wat andere plekken op de wereld aan verrassingen voor hem in petto hebben in diezelfde seizoenen. Cees Helder, destijds chef-eigenaar van restaurant Parkheuvel, was een van de eersten die het groeiende en boeiende assortiment van Rungis ontdekten.