We hebben 105 gasten en geen leden online

Imperial samen met Anfors

Per 1 januari 2018 zijn de wijnbedrijven Anfors en Imperial Wijnkoperij officieel gefuseerd. Ze werkten al enkele jaren intensief samen. “We versterken elkaar. Gezamenlijk vertegenwoordigen we een groot deel van de klassieke Europese wijngebieden, met een zelfde visie. Op deze manier kunnen we onze klanten nog beter bedienen”, aldus Regina Meij en Hans Bijvoets.

 

Eerder besloten Miranda Beems wijnimport en Imperial tot samenwerking. Maar daar kwam na enkele maanden al een eind aan, omdat Imperial en Beems daarover uiteenlopende verwachtingen hadden.


Het bericht van de recente fusie verraste Miranda Beems ook, liet ze desgevraagd weten. Zelf gaat ze verder in de wijneducatie en wijnadvisering.

 

De nu gefuseerde wijnbedrijven krijgen een proeflokaal in Rotterdam. Opslag en distributie blijven in Amsterdam. Er verandert weinig in de dagelijkse gang van zaken, aldus een ‘persbericht’. Wèl in het aanbod: een vollediger assortiment uit klassiek Europese wijngebieden met meer dan 700 wijnen van ruim 100 wijnproducenten.

 

De nieuwe organisatie is sinds 4 januari volledig operationeel. Inmiddels is ook de nieuwe website geactiveerd.