We hebben 126 gasten en geen leden online

Pechthold meldde wèl wijn

Alexander Pechtold kreeg dit jaar niet alleen een appartement cadeau. In maart ging de leider van D66 met zes flessen wijn naar huis na het openen van een expositie in Zierikzee. Het wijnpresentje gaf hij op in het geschenkenregister van de Tweede Kamer, het appartement niet.

 

Pechtold vond het melden van een geschonken appartement door de Canadese oud-ambassadeur ( waarde 135.000 euro volgens de NOS) niet nodig omdat het om een privékwestie ging. Pechtold en de oud-ambassadeur Marcoux zijn al vele jaren goed bevriend.

In maart van dit jaar zes flessen witte wijn en enkele boekjes voor het verrichten van de opening van de expositie Zilver van Kaft tot Kaft in het Stadhuismuseum in Zierikzee. De tentoonstelling omvatte 103 boeken uit de omvangrijke Van Noordwijkcollectie. ,,Alleszins de moeite om daar speciaal voor naar Zierikzee te komen en de tentoonstelling te bekijken", aldus Pechtold destijds in de PZC.

De waarde van de flessen wijn is onbekend, staat in het geschenkenregister te lezen.

In de integriteitsregels staat dat Tweede Kamerleden geen cadeaus mogen aannemen in ruil om iets gedaan te krijgen in de politiek. ,,De leden dienen opgave te doen van hun nevenactiviteiten en –inkomsten, belangen die redelijkerwijs als relevant kunnen worden beschouwd, buitenlandse reizen waarvan de vervoers- en verblijfskosten geheel of gedeeltelijk door derden zijn betaald, en geschenken en voordelen die een bedrag van 50 euro te boven gaan.'

(Bron: Provinciale Zeeuwse Courant)