We hebben 84 gasten en geen leden online

‘Ultieme’ kerstwijn

De bekendste wijnprijs-kraker van ons land doet dit weekeinde een aanbieding van 100 euro korting op een ‘grand cru’ die eerst 30 euro kostte en nu 12.99. Dat laat de reclame duidelijk zien. Hoe zit dat? de verkoper begaat weer eens een opzettelijke slordigheid om daarmee aandacht te trekken. Want die korting geldt niet één enkele fles, maar een hele kist. En dat wordt pas in de laatste promotieregel meegedeeld.

 

Met die kist is trouwens toch iets raars aan de hand. Want de aanbieder zegt eerst dat het een ‘collectors item’ is. Maar even verderop wordt-ie weer aangeprezen als ‘de ultieme kerstwijn’. Daarvan zijn er inmiddels honderden. Want iedere wijnwinkel heeft uiteraard de mooiste en de beste ‘kerstwijn’. En er zullen ook weer ‘experts’ in televisie-uitzendingen verschijnen die weer het allerbeste aanbevelen van een rijtje wijnen of bubbels, waarvan de keuze commercieel is en niets zegt over wat er elders nog meer in aan bod is. Laat je dus niks wijsmaken. Ook niet door deze prijsbokser, die de term ‘grand cru’ verkoopt alsof dat in de Saint Émilion iets bijzonders is. Niet dus. Een doodgewone appellation, die pas buitengewoon wordt als er zou hebben gestaan: premier grand cru classé.

 

Consumeer de adjectieven waarmee René en Henriët van hun voorraad willen afkomen:

Kunt u zich de superstunt van afgelopen maand nog herinneren? Uit de fameuze collectie van Château Marquis de Mons mochten wij u een unieke collectie met 6 jaargangen Saint-Émilion Grand Cru’s aanbieden. Deze collectie bleek een weergaloos succes, want binnen no-time waren we door de beperkte voorraad heen. Uit alle positieve reacties die we van onze klanten hebben mogen ontvangen, bleek jaargang 2010 dé absolute topfavoriet. Daarom hebben we alles op alles gezet om een aantal extra flessen van jaargang 2010 mee naar Nederland te nemen, zodat wij u dé ultieme kerstwijn van dit jaar kunnen aanbieden!

Een Grand Cru uit het beste oogstjaar ooit. Bekroond met een welverdiende zilveren medaille op Concours Mondial des Féminalise 2015! Een feestwijn die nu perfect op dronk is, geleverd in originele châteaukist.

Oudere jaargangen worden momenteel nog voor 70 euro verkocht, maar u kunt de Marquis de Mons Saint-Émilion Grand Cru 2010 bij ons voor slechts 12,99 per fles bestellen. Uw voordeel loopt op tot meer dan 100 euro PER KIST!"