We hebben 108 gasten en geen leden online

Prix Champagne 2018

Fotograaf en voormalig nieuwslezeres Sacha de Boer heeft gisterenavond in De Hortus in Amsterdamse de "Prix Champagne" Nederland 2018 ontvangen. Deze prijs reikt het Comité Champagne jaarlijks uit in een beperkt aantal landen en gaat traditioneel naar een persoon uit de creatieve, artistieke en/of culturele wereld, die uitblinkt in creativiteit, talent of persoonlijkheid. In ons land werd de prijs vorig jaar voor het eerst uitgereikt  aan mode-ontwerpster Elsien Gringhuis.


In haar werk als fotografe concentreert Sacha zich hoofdzakelijk op drie verschillende domeinen : portretten, documentaires en eten. Sacha maakte drie kookboeken met chef Jacob-Jan Boerma van sterrenrestaurant De Leest in Vaassen.

 

De beslissing om Sacha de Boer de prijs toe te kennen omschreef Grégoire Van den Ostende van het Comité Champagne Benelux als volgt: toegeli “Sacha is een unieke persoonlijkheid die zich in haar leven en artistiek werk laat inspireren door de natuur en de authenticiteit van de mensen. Ze deelt ook haar passie voor eten en gastronomie dankzij haar fotografisch talent. Haar streven naar excellentie en vastberadenheid om projecten de juiste rijpingstijd te gunnen, zijn waarden die ook in de Champagnestreek hoog in het vaandel worden gedragen”.

 

Het Comité Champagne is de Franse beroepsvereniging van Champagnehuizen en Champagneboeren.