We hebben 58 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3284780
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
783
1751
4535
636920
31246
62457
3284780

Uw IP: 35.153.135.60
17-07-2019 12:18

Pisbak voor wijndrinkers

Geen apart urinoir voor azijnpissers, maar wel voor bier-, wijn- en frisdrankdrinkers In je broek pissen van het lachen is zonde bij deze urinoirs. Als ze er op deze manier werk van hebben gemaakt, moet je ze ook vooral gebruiken natuurlijk. Theater de Speeldoos in Vught is namelijk heel milieubewust en wil daarom jouw urine al bij de bron scheiden.

 

Bij binnenkomst moeten toiletbezoekers even nagaan wat ze ook alweer gedronken hebben. Koffie- en theedrinkers moeten naar links, frisdrankliefhebbers helemaal naar rechts en mensen die bier en wijn hebben genuttigd, komen bij de middelste twee uit.

 

Flinke knipoog

Uiteraard zijn de pisbakken met een flinke knipoog gescheiden. “We krijgen er zeker veel reacties op”, vertelt manager Freddy Heiderich. Hij zag iets soortgelijks in Duitsland en besloot het bij het theater na te maken en uit te breiden. “Daar stond er alleen bier en wijn boven. Ik heb er nog de extra tekst boven gezet en iets voor de andere twee toiletten bedacht.”

“Veel mensen komen lachend naar boven. We hebben ook artiesten die erover horen en speciaal even een kijkje gaan nemen bij de toiletten. Foto’s ervan belanden vaak op Facebook”, zegt hij. Ook worden er wel eens rijen gevormd bij de pisbakken. “Met carnaval wordt er met name bier gedronken en dan gaan ze daar echt met z’n vijven of zessen bij staan. Erg grappig.”

 

Kiekje op Dumpert.nl
De urinoirs zijn overigens al vier jaar in het theater te vinden. Maar een foto van de pisbakken doet het nu erg goed op Dumpert.