We hebben 77 gasten en geen leden online

Perswijn op herhaling

“Schuilt er een Robert Parker in ieder van ons?” Die kop hebben we vaker boven een column gelezen. En ook deze tekst:

 

“Punten en wijnen, een heikel punt. Is Robert Parker als schuldige aan te wijzen voor de opgeklopte prestatie- en concurrentiecultuur in wijnproeverijen? Met punteninflatie als gevolg? En wat is meer punten waard: kracht of verfijning? Stefaan Soenen laat zijn licht schijnen op deze kwestie”.

 

Alweer, had erbij kunnen staan. Want genoemde gastauteur heeft deze column al tweemaal eerder zien verschijnen. Op de website van Perswijn op 13 maart 2015. Een paar maanden later, op 15 augustus 2015, in de rubriek Wine Tales op de Belgische website WineTasting.


En nu dan opnieuw bij Perswijn.

Wat zou daarvan de bedoeling zijn? Kopij-armoe? Of vonden ze daar de inhoud zo interessant dat ze die persé nog eens wilden afdrukken?


De redactie heeft op z’n minst al drie columnisten die in plaats van die herhaling iets zinnigs voor de website hadden kunnen schrijven. Hadden die dan geen originele bijdrage kunnen leveren?

 

Je kunt er natuurlijk op speculeren dat twee jaar na de eerste verschijning niemand zich zo’n columntekst meer herinnert. Of dat je daarmee een nieuwe groep bezoekers aanboort, die best wil weten wat Soenens destijds van z’n ziel heeft gepraat.

 

Maar dat een medium dat zichzelf graag in de hoogte steekt ons op oudbakken werk trakteert, vinden we geen voorbeeld van voortvarend journalistiek beleid.