Boeken algemeen
 koken & tafelen algemeen

We hebben 53 gasten en geen leden online

Drugswijn illegaal verkocht

In België heeft FOD Financiën bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een toelating gevraagd om in beslag genomen alcoholische dranken te mogen verkopen. Dat betekent dat ze die niet had toen ze vorige maand wijn verkocht waarin drugs gemengd was. Een man lag een tijdje in coma.

 

Drie inwoners uit Gembloers in Henegouwen kraakten half september een fles wijn die eén van hen gekocht had in de Fin Shop van Gembloers waar de FOD Financiën in beslag genomen goederen verkoopt. Een van de mannen kreeg spasmen en raakte in een coma. Uit onderzoek bleek dat de wijn een zeer grote hoeveelheid synthetische drugs (MDMA) en een belangrijke dosis methanol bevatte. “Een explosieve cocktail voor het menselijke lichaam”, zo verklaarde de procureur van Namen.

 

De wijn kwam, zo bleek na onderzoek, uit een niet afgehaald postpakje en was mogelijk door drugsdealers gebruikt om verdovende middelen te smokkelen.

 

De Fin Shop verkocht de wijn te goeder trouw. Toch schortte de federale overheidsdienst na het incident de verkoop van alcoholische dranken op in de Fin Shops, iets wat ze al jaren doen.