We hebben 62 gasten en geen leden online

Wijn in vogelvlucht

Omdat Wijnwijs de komende weken op een laag pitje draait zullen we van het belangrijkste, opvallendste of geinigste wijnnieuws wekelijks een samenvatting geven. Hier volgt de eerste:

 

  • Door beroerde weersomstandigheden zal Frankrijk dit jaar 17% minder wijn leveren dan vorige jaar. Dat verwacht het Franse ministerie van Landbouw.Ons land verwacht een kwart minder wijn. De Spanjolen rekenen met 40 % minder. En Italië voorziet een ramp als de droogte aanhoudt die nu al maanden duurt.
  • Door de aangestoken brand in de mergelgroeve bij Maastricht heeft Château Neercanne voor 2 euroton schade opgelopen. Zo’n 10.000 flessen wijn moesten worden afgekeurd.
  • Een stewardess van Emirates is erop betrapt restanten bubbels uit aangesproken glazen terug te gieten in een champagnefles. Een passagier filmde het. De vrouw staat nu voor schut op internet.
  • Wijnvoordeel vond dezer dagen dat het iets 'van de daken' moest 'schreeuwen'. Ze hadden daar weer een exclusieve Casa Safra weten te bemachtigen. Waarom dat geschreeuw? De oogst was nu vrijgegeven en de wijn had 'maar liefst' een zilveren plak gewonnen. Promotie-inflatie noemen we dat.