We hebben 109 gasten en geen leden online

Schenkverbod onder de 18

De gemeente Utrecht, Koninklijke Horeca Nederland Utrecht (KHN) en Utrechtse horecaondernemers gaan een jaar intensief samenwerken om de naleving op het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 (NIX18) te verbeteren. Een speciale stichting, NIX18 in Utrecht, gaat horecaondernemers daartoe stimuleren.

 

"Uit onderzoek blijkt dat alcohol op jonge leeftijd schade kan toebrengen aan de hersenen, die in de pubertijd nog volop in ontwikkeling zijn. Hoewel ze dat meestal wel weten, proberen jongeren onder 18 jaar in de horeca nog te vaak alcohol te bestellen.

 

Ondernemers van Utrechtse horecabedrijven kunnen zich opgeven bij de stichting 'NIX18 in Utrecht om mee te doen aan een pilot, die loopt tot juni 2018. Er doen nu al zo'n 40 horecaondernemers mee. Zij hebben oog voor de gezondheid van jongeren en zijn – samen met hun medewerkers – bezig met de naleving van NIX18. De ondernemers krijgen advies en hulp op maat vanuit de stichting NIX18 in Utrecht en er komen ieder kwartaal ‘mystery quests’ over de vloer."

 

Deze ‘mystery visits’ organiseert het bureau Objectief. Dat onderhoudt ook contact met de horecaondernemers.