Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 171 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6132144
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
381
1502
381
15256
27430
442528
6132144

Uw IP: 3.234.252.109
14-06-2021 05:02

Nieuwe almanak-magazines

 

In aanvulling op de jaarlijkse Wijnalmanak zijn nu ook enkele digitale magazines verschenen. Die pakken de draad op waar de papieren gids ophoudt. Behalve extra (ster)wijnadviezen lees je in de verschillende nummers alles over wijn kopen, kiezen en drinken. Tevens krijg je recepten bij de diverse wijnen. En met inschakeling van de Web Academy leer je door middel van interactieve filmpjes alles over etiketten en het proeven en bewaren van wijn.

 

Directe link naar de eerste magazines in itunes


Trends

 

Wijn is een van de oudste 'uitvindingen' die er zijn, maar blijft toch heel trendgevoelig. Het ene jaar gaan 'we' massaal aan de Grüner Veltliner, het volgende jaar staat Vinho Verde weer in de spotlights. Veel van die golfbewegingen zijn een gevolg van marketing of van hypes, aldus een ‘persbericht’.

In dit nummer gaat het over trends in de breedste zin: 'nieuwe' wijnlanden, 'nieuwe' wijndrinkers, 'nieuwe' druivenrassen, 'nieuwe' technieken. Het woord 'nieuw' staat met opzet tussen aanhalingstekens, want vaak hebben we te maken met oude wijn in nieuwe zakken. Dat steeds meer mensen goede wijn waarderen, valt ook te zien als een trend .Maar liever spreken we in dit geval van een opwaartse beweging, aldus het persbericht.

Ook de wijnen die in dit nummer worden besproken, zijn 'hot', beweert de uitgever van deze magazines. Ze komen uit populaire wijnlanden of zijn gemaakt van herontdekte druiven. Sommige zijn biologisch of hebben een lager alcoholpercentage dan andere.

 

Herfst

 

Wat drink je wanneer waarbij in de herfst? Natuurlijk hangt je keuze ook af van je persoonlijke smaak.Wat zijn echte herfstwijnen? In dit magazine komen wijnen aan de orde die wat meer bieden. Die stevig zijn, met veel smaak. Stoere, vooral rode wijnen die troost kunnen bieden op regenachtige dagen.

Het gaat in dit nummer ook over de Beaujolais, de late oogst en wijntherapieën.En er staat een gesprek in met een wijnmaker, voor wie de herfst de opwindendste tijd is.

(Bron: persbericht Wijnalmanak)