We hebben 119 gasten en geen leden online

Albarino ‘beste’ mosselwijn

 

In het pittoreske Philippine in Zeeuws-Vlaanderen is vandaag de Albarino Pionero Maccerato 2014 van Sanders Wijnkopers uit Leiden verkozen tot “Mosselwijn 2015”. De wijn is afkomstig uit de Spaanse regio Rias Baixas. De verkiezing maakte deel uit van het 'WIJN EN MOSSELEN- event’ waar experts 12 de ingezonden wijnen proefden. Tijdens de proeverij werd een compleet lunchmenu geserveerd met-vanzelfsprekend-Zeeuwse mosselen als hoofdgerecht.

 

Nieuwe tradities

Voorheen werd het evenement georganiseerd door de Stichting Mosselfeesten. Dit jaar namen de gezamenlijke restaurants uit Philippine het vaandel over. Decennia lang was de Philippiense mosselwijn een Pinot Blanc uit de Alsace. Deze keer is gebroken met deze traditie. Aan 12 wijnkopers die zaken doen met de mosselrestaurants werd gevraagd hun meest geschikte mosselwijn te laten keuren. De Albarino werd de winnaar en zal tijdens het mosselseizoen in alle dorpsrestaurants worden geschonken.


De wijnproeverij werd geleid door de Belgische wijnauteur Etienne van Steenberghe en de Vlaamse cabaretier Joost van Hyfte verzorgde het ‘entertainment’ voor een gezelschap van Vlaamse gasten, wijnkenners, fijnproevers, burgermeesters en regionale zakenlieden.