Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 160 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5657374
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
425
1664
2089
12512
47701
0
5657374

Uw IP: 18.208.202.194
29-09-2020 06:28

‘Nieuws’ uit portland

Hoe doe je dat ook weer, wijn ‘introduceren’ op de Nederlandse markt? Simpel. Schakel een PR-figuur in. Laat die roepen dat de tijd rijp is om ook polderlanders eens het voorrecht te gunnen van het zoveelste Portugese assortiment port te genieten. En laat in een ‘persbericht’ en passant VEERTIEN keer de naam van die port vallen. Nog afgezien van de bijbehorende etikettenshow waar de producentennaam evenmin valt weg te branden. Voeg daar de naam van de verkopende grootgrutter aan toe en klaar is Kees.

 

Boven die ‘introductie’ staat ‘persbericht’. Maar voor welke ‘pers’ is die reclamespuiterij eigenlijk bedoeld? Hoogstens voor de handlangers van dik aangezette commerciële promotie. Die zetten dat, al dan niet betaald, op websites of blogs. Daarmee degraderen ze zichzelf tot expediteur van non-nieuws, waar in feite ‘advertorial’ boven moet staan. Hieronder enkele regels uit die benadering die de ‘opdrachtgever’ best zal bevallen:

 

‘Het moment is daar voor WARRE’s om zichzelf te introduceren onder de Nederlandse portkenners en -liefhebbers. Dit najaar laat WARRE’s je graag kennismaken met de verschillende portwijnen die het porthuis produceert. De stoere, rijke Warrior, de fruitige en elegante smaken van Otima en de verrassend, frisse witte port verdienen speciale aandacht. Samen zorgen de negen wijnen van WARRE’s er voor dat voor elke smaak en gelegenheid er een perfect passende port is om van te genieten’.

 

En zo kabbelt die tekst maar verder totdat, zoals gezegd, VEERTIEN keer die ene naam is gevallen.

Was getekend: Mediaxplain. Daar kun je ook nog ‘meer gegevens van een woordvoerder’ krijgen.