Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 97 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5661857
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
1155
1966
6572
12512
1155
9670
5661857

Uw IP: 3.230.119.106
01-10-2020 15:16

Duijker Ere-vinoloog

Hubrecht Duijker is benoemd tot erelid van de Verenigde Vinologen Nederland. Daartoe werd besloten in een buitengewone ledenvergadering in Kasteel Engelenburg in Brummen, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging.

 

Master of Wine Cees van Casteren, voorzitter van de Verenigde Vinologen Nederland (VVN), noemde Hubrecht Duijker niet alleen ‘Vinoloog avant la lettre’ maar ook ‘Vinoloog avant le mot’, omdat  Duijker de bedenker is van het woord vinoloog. Een woord dat inmiddels zelfs is opgenomen in de Van Dale. “Dus dankt de vereniging in zekere zin zijn bestaan aan Hubrecht Duijker”, aldus Van Casteren. Verder speelde voor de Verenigde Vinologen Nederland een belangrijke rol dat Hubrecht Duijker zelf ook de opleiding tot vinoloog heeft gevolgd en slaagde voor het examen. Bovendien is hij altijd een ambassadeur voor de opleiding geweest.

 

Onderscheidingen

Hubrecht Duijker is Nederlands bekendste wijnschrijver. Later dit jaar komt zijn 116e boek uit, ‘In Vino Vrolijkheid’ waarin een apart hoofdstuk is gewijd aan vinologen. Hij heeft een Wikipedia pagina, organiseert wijnreizen, heeft ontelbare lezingen gehouden, columns geschreven in diverse kranten en tijdschriften (waaronder Het Parool, Financieel Dagblad, De Telegraaf, Perswijn en nog twintig andere publicaties). Duijker was jarenlang actief op televisie, onder andere bij de AVRO en is de meest onderscheiden wijnpersoonlijkheid van Nederland. Zo is hij Wine Communicator of the Year, ontving hij de Julia Child Award en de Glenfiddich Award voor het beste wijnboek en de titel: Meest invloedrijke Wijnpersoonlijkheid van Nederland (Meininger’s Wine Business International). Zijn website www.hubrechtduijker.com wordt maandelijks bezocht door 20.000 bezoekers. Binnenkort verschijnt zijn multimedia-cursus ‘Wijnkenner in een weekend’ samen met Jancis Robinson MW uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

 

Nu 450 leden

De VVN is een onafhankelijke landelijke vakvereniging van wijnspecialisten waarvan personen met de titel 'Vinoloog van de Wijnacademie' lid kunnen worden. Cursisten aan de opleiding 'Vinoloog van de Wijnacademie' hebben de mogelijkheid om aspirant lid te worden. De VVN teltnu zo’n450 leden.Een deel daarvan houdtzich professioneel bezig met wijn in onder meer wijnhandel, slijtersbranche, horeca, journalistiek, consultancy en educatie.