Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 33 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

6130932
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
671
3463
14425
13249
26218
442528
6130932

Uw IP: 3.234.252.109
13-06-2021 09:59

Rijzende Ster voor bistro/wijnbar

 

In ons land is het nog niet gebeurd. Maar in Antwerpen heeft Bistro en wijnbar The Glorious van de Michelingids een 'Rijzende Ster' gekregen. Een soort nominatie voor een echte ster, meldt het nieuwsblad. ‘We zijn heel blij met die erkenning', zegt zaakvoerder Jurgen Lijcops. ‘Zeker als je weet dat we drie jaar geleden zijn begonnen met balletjes in tomatensaus.'

 

The Glorious,  in de De Burburestraat op het Antwerpse Zuid, is geen klassiek restaurant. De bistro en wijnbar worden er geëxploiteerd in combinatie met een luxueuze Bed&Breakfast. Sommelier Jurgen Lijcops, die zijn sporen verdiende in klassezaken als Scholteshof en Kasteel Withof, runt de zaak samen met chef-kok Johan Van Raes.

 

Van Raes is geen onbekende voor de Michelingids. In het verleden behaalde hij al een ster met zijn restaurant Villasdal in Brasschaat. Hij stond ook lang achter het fornuis in de Ekerse mangerie en in 't Klokkenhof in Brasschaat.

 

Enkele weken geleden werd de zaak nog de Bib Gourmand afgenomen, een indicatie voor de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De uitbaters waren daar wel wat van geschrokken. Wat is er aan de hand , vroegen ze zich toen af. Blijkbaar zijn ze, aldus de krant, die Bib kwijtgeraakt omdat het drie-gangen-menu van 35 naar 39 euro was gegaan. Nu ze The Glorious op deze manier opnieuw in de Michelingids opnemen, is dan ook echt een opsteker voor het team.

 

Nu een Michelinster binnen handbereik ligt, willen chef-kok Van Raes en sommelier Lijcops er alles aan doen om die ster ook effectief te behalen. ‘Een ster is mooi, maar bovenal moet je zaak gezond zijn, zodat je personeel en je leveranciers op tijd kunt betalen.'