We hebben 91 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

3684116
Vandaag
Gisteren
Deze week
-
Deze maand
Vorige maand
Totaal vanaf maart 2013
1207
1999
9018
1032664
38639
58704
3684116

Uw IP: 3.226.122.74
21-02-2020 16:00

Wijnidee van Duijker 'gepikt'

Wijnpublicist Hubrecht Duijker voelt zich ronduit belazerd door de Consumentenbond. Vandaag zag hij in de gids van deze organisatie dat zijn idee voor een publicatie over budgetwijnen brutaalweg was 'gepikt'. Hubrecht noemt dat ‘verre van correct’. Hij meldde ons dit voorval heet van de naald. Of hij verdere actie onderneemt, was op dat tijdstip nog niet bekend. Ook de Consumentenbond is nog niet met zijn lezing gekomen. Hubrecht Duijker liet ons over dit schandaal weten:

 

“Over intellectueel eigendom gesproken...Dit voorjaar heb ik bij DE CONSUMENTENBOND een idee ingediend voor een gidsje gewijd aan budgetwijnen. Werktitel 'Crisisgids voor wijn'. Waarover gemaild én gesproken is (op het hoofdkantoor in Den Haag). 

Naderhand kreeg ik als reactie o.a. het volgende toegestuurd.

'Vanochtend heb ik overlegd met mijn collega-onderzoekers en de hoofdredacteur van de Consumentengids en wij zien wel wat mogelijkheden in een samenwerking op het gebied van budgetwijnen.Om het echter geschikt te maken als Consumentenbonduitgave, is alleen jouw smaaktest onvoldoende, dus wij zouden dat dan willen combineren met een consumentenpanel. De hoofdredacteur van de Consumentengids heeft wel interesse in een reeks artikelen (rood, wit, rosé) die we vervolgens zouden kunnen bundelen tot een handzame uitgave, al dan niet in boek- dan wel minigidsvorm.'

Zo'n dubbelop proevend panel vond ik niks, om allerlei duidelijke redenen, dus het project ging niet door. 

Maar wat verschijnt vandaag in de nieuwe CONSUMENTENGIDS? Een test goedkope rode wijnen (tot 4 euro per fles) met als kop KOOPJE OF KATER. Exact mijn idee, gewoon overgenomen, zonder te vragen, te informeren, laat staan een dankjewel. 

Verre van correct - en absoluut resulterend in een gróte kater.