Vertaal/translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

We hebben 142 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

5657359
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 22 maart 2012
410
1664
2074
12512
47686
0
5657359

Uw IP: 18.208.202.194
29-09-2020 06:10

Almere straks wijnstad

 

Iedere Almeerder moet over vijf jaar zijn eigen wijn kunnen maken. Dat is het streven van René en Els Bliekendaal van wijngaard Hof van Almere. Nu richt de wijngaard zich vooral op de nieuwe wijk Oosterwold. In deze wijk is de eis dat bewoners iets telen op hun grond. Hof van Almere ondersteunt deze bewoners en wil daarna uitbreiden over de rest van Almere.

 

Lees meer...

Hergebruik van glas

Er komt een nieuwe Europese organisatie die beoogt 90% van het glas te recyclen dat in de wijnindustrie is of wordt gebruikt. Meer dan 90% van alle Europese wijnen zit in glas. Het gaat om een duurzaamheids-project van het Circular Economy Platform for Glass Collection & Recycling. Er staan in Europa zo’n 25 miljard containers voor allerlei soorten glas. Wat daar uit komt wordt nu voor 76% gerecycled.

 

Lees meer.

 

Wijn-gesjoemel hersteld

Sjoemelen met wijninformatie. Daar zijn ze bij Wijnoutlet altijd al sterk in geweest. Hoe vaak wij deze piraat al op misleiding hebben betrapt, kunt u terugvinden op Wijnwijs.eu. Van onze laatste melding schijnt E-loucious, de paraplu boven al die piraten, zich nu toch iets te hebben aangetrokken. Wijnoutlet publiceerde eerder bij een aangeboden wijnen een wijngaard-foto die nergens op sloeg en die we onveranderd ook aantroffen bij andere piraten uit deze kliek. Dat stelden we aan de kaak met het verzoek aan de nieuwe directeur om nou eens met dat soort streken te stoppen. En kennelijk heeft dat gewerkt.

Lees meer...

We drinken meer champagne

Het Champagne-bureau Benelux heeft ons in Amsterdam weer bijgepraat over de stand van zaken. Daar rolden enkele nieuwe cijfers uit. Over de kwaliteit van de jongste oogst zijn ze in La Champagne tevreden, ook al is 10 % door de hitte verloren gegaan.

Lees meer...

Miljoenen-wijnfraude

Een groep leidende Wallstreet-zakenlieden beschuldigt wijnadviseur en handelaar Omar Khan van fraude voor een bedrag van 8.3 miljoen dollar. Hij klopte investeerders bij dure diners geld uit de zakken en leverde bestellingen niet af. Dat deed hij onder de naam van de International Business & Wine Society, samen met zijn echtgenote. Het New York State Supreme Court buigt zich over deze affaire.


LEES MEER.

Sprinkhaan doodt wijngaard

Ze staan bekend als lantaarnvliegen, maar het zijn eigenlijk sprinkhanen. Invasieve vernielers van wijngaarden, afkomstig uit China. En inmiddels hebben ze al heel wat schade aangericht rondom Pennsylvania. Ook naburige staten hebben er al last van. Vraag: hoe is de invasie te stoppen?
LEES MEER.

Daniëls Riesling Fellow

Het Duitse Wijn Instituut heeft op 1 april in de Berliner Reichstag Lars Daniëls MV uit Nederland, Nico Knott uit België, Nils Flaaten uit Noorwegen en Tomasz Prange-Barczyński uit Polen tot Riesling Fellow benoemd. Deze eretitel kregen ze toegekend vanwege hun verdiensten voor Riesling en Duitse wijn in het algemeen. “Zij hebben door hun werk het imago van Duitslands meest toonaangevende druif in het buitenland verder versterkt en hebben het meer dan verdiend om te worden opgenomen in de kring van de nu 26 illustere Riesling Fellows wereldwijd”, lauwerde de DWI-directrice, Monika Reule, de vier nieuwe Riesling Fellows, die ze samen met de Duitse Wijnkoningin Carolin Klöckner ‘bekroonde’.

Eerder werd Albert de Jong, specialist Duitse wijnen, Riesling Fellow.

Lees meer...

Less wine in Norway

Like many wine markets worldwide, Norway is experiencing new trends that indicate a decrease in wine culture. Of the Nordic countries, Norway has experienced the highest decrease in per capita consumption of still wine between 2013 and 2017. However, while the volume of still light wine sold in Norway has steadily decreased since 2014, over the past year, the overall frequency of wine consumption amongst Norwegian regular wine drinkers has remained relatively stable.

 

Lees meer...

Wijnimporteurs pas op!

 

Millennials stellen andere eisen

 

De wijnwereld verandert snel. Dat stelt de organisatie van het nationale wijnconcours vast, ter gelegenheid van de dertigste Proefschrift-editie op 5 november in de Amsterdamse RAI. Het concours maakt deel uit van een reeks wijn- en culinaire activiteiten, die gezamenlijk het evenement Gastronomie/ Fine Food Professional 2018 vormen. Er zijn die dag 150 finale-wijnen te proeven. De organisatie doet een oproep aan wijnimporteurs om sneller in te spelen op wat de jongere generatie, die anders selecteert en proeft, van een wijn verwacht. Wie blijft hangen in oude gewoonten, mist straks de boot, aldus de organisatie.

 

Lees meer...

Zogezegd

Onze uni-voertaal Engels? Daar komt gelukkig steeds meer verzet tegen.Ten eerste heeft dat Engels een hoog steenkool-gehalte. En ten tweede moeten we wetenschappelijke fenomenen in onze eigen taal kunnen benoemen en beschrijven. Intussen rukken Engelse termen ook steeds verder op in onze dagelijkse taal. Maakt indruk, denken de luie quasi –intellectuelen die af en toe iets uit een Amerikaans boek meepikken. Of van anderen imiteren om daarmee hun ‘wereldoriëntatie’ te bewijzen. Neem nou zo’n woord als ‘bias’. Er gaat geen dag voorbij of het komt wel ergens langs. Het woord ‘vooroordeel’ klinkt kennelijk niet serieus genoeg. Met ‘podcast’ (gedigitaliseerd radioprogramma) vormt het de huidige top van de ‘Fremdkörper’ in ons taalgebruik. En over een top gesproken: ken je het meest gegeven en bovendien gelijkluidende antwoord al op een vraag in de beeld-media? Dat is landsbreed: ‘Nou ja, kijk…’

Lees meer...