We hebben 52 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

4652818
Vandaag
Gisteren
Deze week
Tot en met vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 13-11-2012
824
1314
824
4639125
41604
149310
4652818
Uw IP 54.196.86.89
Server Time: 2018-05-21 13:02:53

Alweer een ‘Academy’

Zijn wij aan tafel ongelikte beren geworden? Heeft het verval zo toegeslagen dat er een Wine & Dine Academy voor moest worden opgericht? Etiquettedeskundige Lilian Woltering en wijndeskundige Birthe van Meegeren hebben zo’n instituut in het leven geroepen. Daar wilde Wino, de wijn-website van collega Han Sjakes, meer van weten. Van Meegeren legde hem een en ander uit. Een deel van het vraaggesprek:


Wanneer is de Wine & Dine Academy opgericht? Wat bracht jullie op het idee?

De Wine & Dine Academy is twee maanden geleden opgericht. We zien dat sociale omgangsvormen zijn veranderd. Onder andere door de mobiele telefoons, maar bijvoorbeeld ook door de andere manier waarop de meeste ouders hun kinderen opvoeden. ‘Hoe het hoort’ lijkt daarbij naar de achtergrond te verdwijnen.


Weten we ons niet meer te gedragen?

Het gaat niet om strenge, ouderwetse regels, maar gewoon over omgangsvormen om het contact met elkaar te versterken en je niet onzeker te hoeven voelen over wat te doen in bepaalde situaties. Vooral in de zakenwereld is het prettig om hier alle kennis over te hebben.


Is het ‘hoe heurt het eigenlijk-diner’ een avondje uit of een serieuze cursus?

Het zijn avonden die leuk, leerzaam en lekker zijn! In andere landen zoals Engeland en de Verenigde Staten zijn etiquette-cursussen overigens al de normaalste zaak van de wereld, in Nederland nog niet. Die bieden wij nu dus aan in combinatie met de etiquette rondom wijn en basiskennis over het combineren van wijnen met gerechten. Dat sluit hier perfect bij aan. Immers, ‘welke wijn kies ik in een restaurant?’ en ‘wat is de beste wijnkeuze bij een gerecht?’ maken het geheel compleet. Etiquette en etiketten, dat is dus eigenlijk ons thema.


Kun je iets vertellen over etiquettedeskundige Lilian Woltering?

Lilian geeft al 17 jaar etiquette-cursussen. Ze is geen strenge juf, maar ze weet alles van goede omgangsvormen en leidt al jarenlang jonge advocaten op om hier nog kundiger in te worden. Het leuke van Lilian is dat ze niet doceert maar haar kennis deelt op een enorm geestige manier, doorspekt met allerlei anekdotes. Het is dus niet alleen leerzaam, maar ook echt ontzettend leuk.