We hebben 93 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

4659816
Vandaag
Gisteren
Deze week
Tot en met vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 13-11-2012
549
1926
7822
4639125
48602
149310
4659816
Uw IP 54.80.82.9
Server Time: 2018-05-25 09:21:43

Wijnvoordeel weer betrapt

Ook de bespreking van de wijn, (de slager die z’n eigen vlees keurt) hoort tot het marketingsysteem van Wijnvoordeel.

 

Gorredijk en zijn conspirerende prijsbrekers. Wie heeft er nog nooit van gehoord. Wijnvoordeel is daarbij het vaakst in beeld. Met acties die met de dag ‘exclusiever’ en ‘waanzinniger’ worden. Promotie-brallers werken daar met een speciaal woordenboek om wijnliefhebbers tot aankoop te verleiden. Zo zeggen ze nooit dat ze wijnen hebben aangekocht. Nee, die hebben ze ‘weten te bemachtigen’. Daar zitten altijd ‘medaille-kanonnen’ bij. En die komen dan bij voorkeur van wijnmakers die ooit bij grote châteaux met top-‘terroirs’ hebben gewerkt. Alsof dat er nog iets toe doet bij de tegenwoordige baas in een ander land. Dat hoort allemaal bij de ‘marketing’. Waaronder in Gorredijk de voorraad trucs wordt verstaan, waarmee de omzet moet worden vergroot. De geloofwaardigheid van die verkochte ‘informatie’ komt daarbij nogal eens in het gedrang, zoals wij eerder hebben aangetoond. Maar een deel van het doorgaans argeloze publiek wil maar niet aannemen dat het een rad voor ogen krijgt gedraaid. Zal wel jaloezie zijn van die slijters en wijnwinkels die niet tegen die lage prijzen kunnen opbieden, is dan het commentaar.

 

Bedenkelijk
Daarom besteden we nogmaals aandacht aan de ‘marketing’-methodiek van de prijsbreker des vaderlands, waaruit blijkt hoe het systeem in elkaar steekt. We kijken dan naar de recente aanbieding van de Spaanse wijn Casa Safra, waarmee al een jaar periodiek wordt geleurd. Zou afkomstig zijn van een ‘bodega’ die in heel Spanje niet onder die naam bestaat. Maar alsof we al niet eerder op het gerommel met informatie en foto’s rondom die wijn hebben gewezen, gaat Wijnvoordeel rustig verder met herhaal-informatie van bedenkelijke aard. Onze onderzoekers hebben opnieuw vastgesteld dat Casa Safra een merk is en niet uit een specifieke bodega komt. Het is eigendom van ‘e-lucious’ Gorredijk, paraplu boven enkele prijsgoochelaars. Er is geen Spaanse website van die naam. Wel een Engelse. Uit bescheiden in bezit van onze speurders* blijkt er wel een Spaanse domeinnaam te bestaan: casasafra.es. En die staat op naam van Jacco Oosthof, ‘managing director’ bij Wijnvoordeel. Merknaam en domein zijn in 2012 gedeponeerd.

 

Gesjoemel
Met de foto’s op de website wordt ook geregeld gesjoemeld. De nostalgische afbeelding van de gesuggereerde Casa Safra –kelder is gepikt van een coöperatie in Falset, Priorato. De foto van Alicante komt van stockfotosite ‘dreamstine.com en die van Rueda blijkt een wijngaard in de Chianti weer te geven, afkomstig van shuttersrock.com. De afgebeelde druiven zijn niet die van Casa Safra, maar uit Napa Californië, afkomstig van fotosearch.nl.

De producent van de wijn is niet een eigen bodega, maar de Unio Corporacio Alimentaria in het Spaanse Reus, vonden onze onderzoekers. Het daarbij afgebeelde witte wijnbedrijf, een van de locaties van deze coöperatie, ligt in Villalonga del Camp. En dat is niet ten zuiden van Valencia, waar Wijnvoordeel de Casa Safra vandaan beweert te halen, maar ten noorden van Tarragona.

 

Verzonnen
CONCLUSIE van onze chef-speurder:

*Casa Safra is dus geen bodega maar een merknaam uit de koker van wijnvoordeel.
En niet ruim 70 jaar geleden opgericht in Alicante maar in 2012 of even daarvoor verzonnen in Gorredijk.

*Geen wijnen van één oude Spaanse bodega maar producten van o.a. een coöperatie met 2036 aangesloten boeren die op 4388 ha. druiven telen.

*Niet één van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje maar een verbazende en bedenkelijke Nederlandse “marketing”-constructie”.

 

Op die manier doet Wijnvoordeel dus aan bedrieglijke ‘marketing’. Het wordt hoog tijd dat dit eens doordringt tot de hardnekkigen die zich nog steeds van alles laten aanpraten. En zwichten onder wat wij de bijna dagelijkse PR-attaque zouden willen noemen.


*Alle printscreens die onze bevindingen staven, zijn in bezit van Wijnwijs.