Boeken algemeen
 koken & tafelen algemeen

We hebben 69 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

4415848
Vandaag
Gisteren
Deze week
Tot en met vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 13-11-2012
1057
2369
10789
4392193
73689
66687
4415848
Uw IP 54.156.61.117
Server Time: 2018-03-17 17:40:26

'Beste wijnrestaurant'

Een van de speerpunten – misschien wel stokpaardjes – van de gids GROOTSPRAAK is de beoordeling van het wijnniveau van een restaurant. Daarvoor wordt niet alleen de wijnkaart beoordeeld. Van groot belang zijn ook de kwaliteit van het arrangement, van de wijnbediening en -adviezen, en hoe de wijnen worden gepresenteerd. Voor 2018 zijn de drie uitschieters:

  • WIJNRESTAURANT VAN HET JAAR – DE PRINS VAN TERBREGGE, ROTTERDAM
  • RESTAURANT VAN HET JAAR – FITZGERALD, ROTTERDAM
  • WIJNBAR VAN HET JAAR – MEESTERS IN WIJN, MAASTRICHT

 

De Prins van Terbregge is verkozen tot ‘WIJNRESTAURANT VAN HET JAAR’, "omdat de kaart van Simon Weijers vol staat met bijzondere wijnen die allemaal per glas worden geschonken. En je vindt er werkelijk alles wat je hartje begeert, dus van lekker betaalbaar tot heel prestigieus - en ook dan altijd voor een correcte prijs“

 

Fitzgerald, ook in Rotterdam mag zich in 2018 ‘RESTAURANT VAN HET JAAR’ noemen: “Als je bij Danny Gonzalez de deur uitgaat, voel je je ècht verwend, zowel door wat er op je bord komt, als wat je in het glas krijgt. Dat in combinatie met zijn perfect gastheerschap maakt Fitzgerald uniek.”

 

De titel ‘WIJNBAR VAN HET JAAR’ gaat dit jaar naar Meesters in Wijn in Maastricht : “Deze wijnbar heeft een regelmatig wisselend aanbod. Bas van der Wal zorgt bij elke wijn voor een uitgebreide beschrijving die veel verder gaat dan de tegenwoordig bijna obligate opsomming van de te verwachten smaken en impressies."

 

Trosjes en glaasjes

Met het trosjes- en glaasjessysteem wijst GROOTSPRAAK de wijnliefhebber de weg in een doolhof aan keuzemogelijkheden. Het is een misvatting te denken dat een grote wijnkaart automatisch een goede wijnkaart is. Aan kop gaan de restaurants met vier en vijf trosjes, waarbij vijf trosjes zijn voorbehouden aan wijnkaarten met iets extra’s. Al deze kaarten zijn zorgvuldig samengesteld. Met wijnen die betaalbaar zijn. Liefst ook met een korte beschrijving van de wijn en/of een indeling op smaak. Een kaart waarbij het een genot is om er een keuze uit te maken. Voor de wijnbars gelden dezelfde criteria, maar wordt de waardering uitgedrukt in glaasjes.