We hebben 40 gasten en geen leden online

Unieke bezoekers

4664526
Vandaag
Gisteren
Deze week
Tot en met vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles vanaf 13-11-2012
94
1884
94
4651994
53312
149310
4664526
Uw IP 54.80.82.9
Server Time: 2018-05-28 01:38:27

Wijnvoordeel fantaseert

 

Casa Safra verzonnen wijnhuis

 

Dat Wijnvoordeel een talent heeft voor fantasie hebben we al vaker aangetoond. De laatste tijd heeft de prijsstunter ons overspoeld met aanbiedingen van Casa Safra. Maar van het verhaal over het bijbehorende ‘antieke Spaanse wijnhuis’ lijkt niets te kloppen. Het is bedacht om de wijnaanbieding wat kleurrijker en interessanter te maken. Want het gaat, zoals iedereen tegenwoordig roept, om ‘het verhaal achter de wijn’. En in die verhaaltechniek is deze prijsstunter aardig bedreven. Denk maar aan die ‘Posjes’, die in Chili een 'nieuw (wijn)leven' zijn begonnen, maar zich willens, wetens en betaald als PR-instrument van Wijnvoordeel voor een commerciële televisiezender laten gebruiken.

Onze speurder bericht ons nu dat Casa Safra een merk is en eigendom van Wijnvoordeel/e-luscious (zowel Benelux als Europa). Van een 'wijnhuis', waar de website  het over heeft, is dus geen sprake.

 

Het is de zoveelste verkooptruc van 'Rene en Henriët' met de bedoeling het consumentenvertrouwen in het bedrijf te verstevigen.

 

Op de 'Spaanse' website www.casasafra.es, zijn wel wijnen te zien zijn, maar vind je nergens een herkenbare afbeelding van een wijnhuis met die naam.
We zien evenmin een fysiek adres of contactgegevens. Het gebruikte beeldmateriaal lijkt afkomstig van coöperatie Falset Marca uit Monsant, Priorato. Het gaat om een uitsnede van een foto. De afgebeelde druiven komen van foto’s uit Nappa. En het plaatje van houten vaten is al zo vaak gereproduceerd dat de oorsprong niet meer kan worden achterhaald. Die Spaanse site, met overigens tekst in het Engels, staat op naam van Wijnvoordeel.

 

Winery Salvador Poveda zou de producent zijn van deze wijnen.

 

Zie: https://www.vivino.com/wineries/salvador-poveda

 

Zou overgenomen zijn door Bodegas Monovar, zie bericht van 20/4/2016:

 

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2016/20

/57176d23e5fdeac8458b4590.html

 

En dat MGwines lijkt een flinke club: http://mgwinesgroup.com/about-us/?lang=en

 

Wijnvoordeel doet er dus alles aan om Casa Safra, onder deze naam als woordmerk voor e-lucious geregistreerd in het Merkenregister, te presenteren als een echt bestaand respectabel Spaans wijnhuis. In werkelijkheid is het gewoon een ‘private label’ van Wijnvoordeel/e-luscious.
Maar wel voorzien van een marketing- fata morgana, die bij nadere beschouwing in rook opgaat.

Het Wijnvoordeel-"wijnhuis"" Pierre Baptiste is op dezelfde manier gefabriceerd.


Alle prints die de verzonnen constructie van Wijnvoordeel illustreren zijn in het bezit van Wijnwijs.